Runštejn - nadační běh pro Alexíka

Vážení přátelé,

konečně jsem se dostala k tomu, abych i zde uvedla co bylo zatím pořízeno za penízky z charitativního běhu Runštejn. 

Videa či fotografie jsou k vidění na našem Facebooku či Instagramu, které jsou veřejně dostupné, takže se může podívat každý i bez přihlášení nebo účtu na dané sociální síti. Budeme rádi, když budete sledovat Alexíkův boj za lepší zítřky 🥰 nebo třeba dáte like👍, anebo nás povzbudíte nějakým komentářem ❤️.

 Odkaz na Facebook

Pro ulehčení domácího cvičení jsme pořídili žebřiny s příslušenstvím. Alexík už je téměř stejně velký jako já a má o ca. 12 kg více než já, takže vertikalizace i posilování svalů je o něco lehčí. 

Nyní jsem domluvila rehabilitační konzultace, na které budeme docházet jednou měsíčně. Zase zkusíme, zda Alexík bude schopný spolupracovat. Alexík totiž není schopen spolupracovat, což je jedním z důvodu proč neabsolvujeme žádné speciální ani klasické rehabilitace a terapie (vyjma psychoterapie, kam chodíme jednou za 2-3 měsíce), lázeňské pobyty apod. Zkrátka vše děláme doma pod taktovkou odborníků (tedy konzultací). Dalším důvodem je extrémní závislost na mé osobě a také poruchy chování - ty jsou nyní zmírněné díky CBD, ale úplně asi nevymizí nikdy. 



Dále jsme pro ulehčení cvičení pořídili posilovací lavici vč. zátěží. Pomůže Alexikovi s posilováním nohou i rukou. Alexík má totiž diagnostikovanou svalovou atrofii, kterou se nám právě posilováním daří odhánět 😃. To víte, svaly potřebují pohyb, to je jasné a když ubývají tak potřebují i trošku tvrdší pohyb zaměřený na růst svalové hmoty. Pomáhá nám samozřejmě i našim panem profesorem doporučený "fitness" koktejl doplňků a vitamínů (kreatin monohydrát, L-karnitin, doplňujeme protein....). V budoucnu ještě doplníme nějaké ty činky. Video i s Alexíkem v akci na lavici naleznete na Facebooku.
Pod lavici můžete vidět balanční podložku modré barvy, která byla taktéž pořízena a bude nám pomáhat se stabilizací.

Dále jsme pořídili gymnastický míč ve tvaru donut, který je stabilnější než klasický a Alexík na něm lépe sedí. A také jsme pořídili sadu Powerballů, které nám pomáhají cvičit prstíky, ruce i nožky. Rukavice jsme pořídili dvoje, jedny na cvičení a jedny na nácvik samostatného pohybu na vozíčku.


Díky Runštejn jsme Alexíkovi pořídili nový psací stůl s knihovnou a počítač s velikou obrazovkou k učení. Teď správně sedí a lépe vidí na výukové hry.

Také jsme zakoupili spoustu pomůcek k učení, zejména Montessori stylu.








Také něco pro relax.



Nakoupili jsme také nepropustná prostěradla (dokonce prošívaná 👍😃 a natahovací - vřele doporučuji), která nám pomáhají zvládat "bezplenkovou" metodu doma. 


Zimní boty, CBD kapky, konopnou kosmetiku, konopná semínka i protein, teplákové soupravy... a zbytek penízků půjde na doplatky léků, speciální boty (na které ještě čekáme) a další pomůcky, které časem bude Alexík potřebovat.



A také jsme pořídili super čističku vzduchu, díky které Alexík dýchá lepší vzduch s ionty.



Alexíkův pokoj je nyní v podstatě rozdělen do části s různým zaměřením. Máme spací zónu, prostor k učení, prostor na hraní a hlavně prostor na cvičení.

Srdečné díky všem, kteří jste se zapojili a přispěli Alexikovi na vše co je výše a na to co ještě bude potřebovat.
🙏❤️🍀





Vážení přátelé,

srdečně děkujeme organizátorům charitativního běhu Runštejn, kterým byl Team Rozběháme Kamenici.🙏🥰❤️🍀

Srdečné díky paní Kodymové (snad si pamatuji správně 🤔), která zorganizovala sbírku pro Alexíka ve společnosti Adient, Česká Lípa, mezi zaměstnanci.

Srdečné poděkování také paní učitelce Sekanové, za občerstvení.

Srdečné díky všem, kteří se zúčastnili běhu a nebo jinak podpořili našeho Alexíka.

❤️Vybralo se úžasných 41.500,- Kč ❤️

Alexík dostal dárek - velkého plyšového Alfa.

Veškeré korunky putují na Alexíkův transparentní účet a budou využity na pomůcky všeho druhu pro Alexíka vč. léků i doplňků stravy.

Veškeré pomůcky, které pořídíme budeme postupně zveřejňovat zde a na Facebooku i Instagramu. 

Transparentní účet je veřejně přístupný, takže můžete vidět i tam, kam a na co  penízky putují.

Jak nás najdete na Facebooku či Instagramu a kde sledovat transparentní účet Alexíka naleznete zde:Info 

K předání došlo následně, jelikož v den běhu jsme onemocněli - nastěhoval se k nám nějaký vir a Alexík měl teplotu, rýmu a bolelo nás v krku. Takže místo běhu ležel, inhaloval, odsáváli jsme a dávali rytíře (Paracetamol). Ale zvládli jsme to a vir vyhnali. Alexík je opravdový bojovník.🥰🙏🍀

S vděčností a srdečným díkem

Alice a Alexík s rodinou 🍀


Alfika jsme posadili na opěrku 🥰.
Doma se pak dostal tričko a místečko v Alexíkově postýlce 😃❤️.




Alexík miluje pejsky, a tahle pusinka byla téma ještě v noci 🥰❤️🍀




Vážení přátelé, 

letošní charitativní běh Runštejn je pro našeho Alexíka.

Více info na: https://www.raceteam.cz/udalosti/01-10-2023-runstejn-2023

Srdečně děkujeme organizátorům i všem, kteří svou účastí Alexíka podpoří.🙏💗🍀


Video na Facebooku: https://fb.watch/ndx6oSQEhd/

Komentáře