Veselé Vánoce a Nový rok plný zdraví 🍀

 Vážení přátelé, v předvánočním a vánočním shonu toho moc nestíhám, ale všem, kteří navštěvují náš blog chci popřát krásné svátky (ono už je sice po nich, ale lépe pozdě než nikdy, že) a do Nového roku hlavně zdraví, štěstí, úspěchy a spoustu lásky.

Kdo nás sledujete na Instagramu nebo Facebooku, tak tuhle "fotku" znáte 😁


Slíbila jsem si, že 24. - 26.12.2022 budu odpočívat a "nic" nedělat.😄 Opravdu se snažím to dodržet 👏, abych s odpočinula, takže krom péče o Alexíka, hraní s Alexíkem a děvčaty, vaření, zkrátka každodenní rutiny, vlastně nic nedělám 🤫. Dobře, vlastně je to pořád stejný kolotoč, ale vypustila jsem alespoň prádlo a vytírání 😆. Představte si, dokonce jsem zvládla shlédnout již 5 dílů seriálu Wednesday👍, sice s přestávkami, ale shlédla (na doporučení dcer😉). Po jak dlouhé době to bylo ani nevím, ale určitě zvládnu i další dva díly 😁. Je to takový trošku morbidní, temný seriál pro náctileté, volné pokračování rodiny Adamsových... ale je dobré vědět, na co ty moje holky koukají, že...no a je to celkem zábavné.

Předvánoční čas byl u nás trošku hektický, prostě klasika, že. Pečení, úklid, výzdoba... jen je to u nás trošku složitější a chaotičtější, jelikož Alexik u ničeho nevydrží...nejen mouka všude možně, i máslo a těsto... ale dcery hodně při všem pomohly. Jsou to zlatíčka 🥰.



Štědrý den u nás probíhal netradičně. Pro někoho nepochopitelné, ale jsme zkrátka trošku jiní. Jednak nejsme z těch, kteří lpí na tradicích a jelikož se nic moc plánovat nedá v důsledku nepravidelnosti Alexíkova spánku a unavenosti, tak si zkrátka vše děláme po svém. Alexík se vzbudil kolem 12 hod. a jelikož jsme všichni věděli, že už je hrozně nedočkavý, tak jsme si dárečky rozbalili dříve. Tedy až když si vypil své ranní mlíčko a dal snídani, takže to vyšlo kolem 13 hod. 




Největší radost měl z robota a auta na ovládání. Kuličková dráha zaujala až další den a ostatní dárečky asi teprve přijdou na řadu. Hlavní je, že měl radost a děvčata měla radost nejen z Alexíka, ale také samozřejmě ze svých dárků, a z toho všeho jsem měla radost já i manžel. Taková řetězová reakce.🤪

Zatímco si společně hráli, tak jsem připravila a usmažila obědo-večeři 😆. Společně jsme se najedli a po té jsme si hráli všichni společně.  Takové ty zvyky, rozkrajování jablka, pouštění lodiček, házení pantoflem nebo lití olova apod. neděláme... jsem totiž tak trochu pověrčivá, a nechci aby u děvčat docházelo k jakémukoliv ovlivnění v důsledku vsugerované imaginace vyvolané náhodnou hříčkou fyzikálních a přírodních dějů. Psychika dokáže mnoho... jste-li pozitivní, smýšlíte- li pozitivně a optimisticky, pak se zkrátka negativní záležitosti a stresové situace snášejí lépe, člověk je lépe zpracovává (alespoň mne k takovému názoru přivádějí kapitoly Psychologie osobnosti od Nakonečného).

No, ale dost duchařiny i psychologie, že. Teď už se těšíme na oslavy Nového roku.

Tak Vám přeji milí čtenáři a přátelé do Nového roku 2023 vše dobré 🍀 

Ať je to rok pevného zdraví, ať je plný zdravotních zlepšení a pokroků, 12 měsíců plných štěstí, 52 týdnů lásky, 365 dní úspěchů a ať splní Vaše nejtajnějších přání 💌 a ať pro samou radost nezbyde jediné vteřinky pro vrásky 👏😄🍀 

Pro pečující a rodiče bojovnic a bojovníků jedno přání navíc: přeji, aby studnice našich fyzických i psychických sil nevysychaly ...💝🍀

S přáním všeho dobrého Alice a Alexík s rodinou 🍀



Komentáře